Assortiment steriele verpakkingen

Ons uitgebreid assortiment steriele verpakkingen bestaat uit glas, stoppers, caps en reconstitutie artikelen, hieronder een overzicht:

Westar® RU injectiestoppers, vriesdroogstoppers en flip off caps

Westar® RU stoppers en flip off caps zijn met stoom gesteriliseerd. RU staat voor Ready to Use. Dit biedt u de mogelijkheid om farmaceutische verpakkingen voor geneesmiddelen op een efficiëntere manier af te vullen. Westar® RU componenten worden geleverd in verpakkingen die op integriteit zijn getest.

Westar® RU injectie- en vriesdroogstoppers zijn verkrijgbaar in een 13mm en een 20mm variant en leverbaar in het grijs met rubberformulering 4432/50 en te bestellen in verpakkingseenheden van 1000 stuks.

De Westar® RU flip off caps zijn verkrijgbaar in een 13mm en een 20mm variant in de kleur rood en tevens te bestellen in verpakkingseenheden van 1000 stuks.

Medimop reconstitutie hulpmiddelen

Alle Medimop reconstitutie hulpmiddelen zijn gamma- of ETO gesteriliseerd en per stuk verpakt in een blister. ETO-sterilisatie is een sterilisatiemethode waarbij gebruik gemaakt wordt van het gas ethyleenoxide (ETO).

De volgende Medimop reconstitutie hulpmiddelen zijn bij ons verkrijgbaar:

Vial adapters

Vial adapters zijn een kosteneffectieve oplossing voor de veilige en snelle overdracht en reconstitutie van geneesmiddelen tussen flacons en injectiespuiten. De vial adapters zijn ontworpen voor het optimaal benutten van vloeistoffen en geneesmiddelen. Restvolume en noodzaak tot overvulling wordt zeer sterk teruggebracht. De vial adapters zijn beschikbaar met in-line filters of in een geventileerde optie. De adapters zijn gegoten van medische kwaliteit polycarbonaat en zijn compatibel met Luer slip en Luer lock injectiespuiten.

Voordelen van vial adapters:

  • Vial adapters reduceren prikongelukken.
  • Verminderd risico op contaminatie en aanraking met scherpe onderdelen.
  • Optioneel gesiliconiseerde spike voor een geoptimaliseerde (lage) aanprikweerstand.
  • Verkrijgbaar als geventileerde vial adapter. Dit ontwerp staat voor steriele inkomende lucht en optimale aspiratie ongeacht de techniek. Door de druk egalisatie van de geventileerde vial adapter wordt het mogelijk om zeer snel een groot volume uit de flacon te halen. Tevens vermindert hierdoor ook het gevaar van blootstelling aan potentieel giftige stoffen/geneesmiddelen.
  • Verkrijgbaar als swabable vial adapter. Het siliconen rubberen ventiel met luer lock compatibele connector handhaaft steriliteit, ook bij herhaaldelijk aansluiten.

Mix2Vial® reconstitutie hulpmiddel

Het naaldloze systeem maakt een eenvoudige, snelle flacon-naar-flacon overdracht mogelijk en vereenvoudigt de menging tussen twee flacons voor de reconstitutie van gevriesdroogde geneesmiddelen in een thuiszorg of klinische setting. Het gereconstitueerde geneesmiddel is beschikbaar voor onmiddellijk gebruik in de injectiespuit voor injectie toedieningen. Het systeem is tevens verkrijgbaar met geïntegreerde filters.

Vial2Bag® reconstitutie hulpmiddel, met een luer lock op spike aansluiting

Het Vial2Bag® naaldloze reconstitutie systeem maakt een veilige en gemakkelijke bereiding van geneesmiddelen mogelijk tussen een flacon of spuit en infuuszak. De naaldloze Vial2Bag wordt verbonden met een infuuszak via de standaard infuuspoort. De Vial2Bag kan worden gebruikt met infuuszakken van vrijwel alle fabrikanten.

MixJect® reconstitutie hulpmiddel

Het MixJect® systeem maakt het mogelijk om op een veilige, snelle en eenvoudige manier gevriesdroogde medicijnen te bereiden. Mixject is een hulpmiddel voor de reconstitutie van een gevriesdroogd (poeder)geneesmiddel met een voorgevulde injectiespuit. De Mixject is standaard voorzien van een naald. Na reconstitutie is het geneesmiddel gereed voor injectie.

EZ fill ™ syringes en injectieflacons

EZ fill ™ syringes en injectieflacons zijn vervaardigd van helder buisglas en ETO gesteriliseerd. De flacons zijn standaard verkrijgbaar in de inhoudsmaten 2R, 4R, 6R, 8R, 10R en 20R in trayverpakking met de opening boven. Deze verpakkingen maken eenvoudige technische overdracht van productie mogelijk.

Andere voordelen van het gebruik van EZ fill ™ injectieflacons zijn dat de procestijd voor verwerking wordt versneld, de validatiekosten gereduceerd en de productieflexibiliteit verhoogd. Elke fase van het EZ-fill productieproces is gevalideerd.