West FluroTec® technologie

Dankzij de superieure barrière eigenschappen is West FluroTec® technologie een toonaangevend product op alle farmaceutische markten.

De West FluroTec technologie(een dunne filmlaag) zorgt voor een effectieve barrière tegen mogelijke organische en anorganische extractables. Door de FluroTec filmlaag is het contact van het geneesmiddel met de rubber stopper minimaal, terwijl de verpakking goed afgesloten blijft. De dunne filmlaag van fluorcarbon vermindert de absorptie en adsorptie van het geneesmiddel, waardoor de houdbaarheid van de meeste geneesmiddelen aanzienlijk wordt vergroot. Bovendien zorgt de lage wrijvingsweerstand van de FluroTec filmlaag, in combinatie met een B2-coating, voor een zeer glad stopperoppervlak, zonder dat er extra vrije siliconenolie hoeft te worden gebruikt, waardoor een mogelijke contaminatiebron wordt geëlimineerd.

Met de FluroTec filmlaag wordt voorkomen dat stoppers tijdens sterilisatie in een autoclaaf aan elkaar gaan kleven en dat vials met vriesdroogstoppers aan de drukstempel van de vriesdroger blijven kleven. De FluroTec filmlaag wordt aangebracht tijdens het fabricage persproces en is geschikt voor rubber stoppers met complexe vormen, die gewoonlijk nodig zijn voor droge poeders en vriesgedroogde producten. Vriesdroogstoppers met een West FluroTec filmlaag kunnen worden geleverd met een enkele ontluchtopening, zodat de rubber stoppers niet mechanisch in elkaar haken (b.v. in de stopperpan), zoals dit kan voorkomen bij stoppers met twee ontluchtingsopeningen.

Voordelen van rubber stoppers met West FluroTec® technologie

  • De houdbaarheid van door u verpakte geneesmiddelen vergroten
  • De contaminatie van zichtbare en onzichtbare deeltjes verminderen
  • De compatibiliteit van de rubber stopper en het geneesmiddel vergroten en daardoor:
    • Het risico verkleinen dat de kwaliteit van het geneesmiddel door een gebrekkige verpakking achteruitgaat
    • Verminderen van interacties met de rubber stopper (extractables)
    • Verminderen van het totaal aan vluchtige componenten in de geneesmiddelformulatie, afkomstig uit de rubber stopper

De FluroTec® coating is optioneel bij de rubberstoppers die wij leveren.

FluroTec® is a registered trademark of West Pharmaceutical Services, Inc., in the United States and other jurisdictions. FluroTec® technology is licensed from Daikyo Seiko, Ltd.