Laboratorium glaswerk

Ons assortiment DURAN® glas is snel en simpel terug te vinden in de DURAN® catalogus. DURAN® geeft in zijn catalogus met behulp van kleuren aan welke producten bij welk hoofdstuk horen. Deze kleuren zijn samen te voegen naar drie laboratorium glas toepassingen: Opslag, Preperatief en Volumetrisch. Daarnaast is er de synthese opstelling die onder alle drie de toepassingen kan vallen. Interesse in de beschikbare artikelen? Klik op laboratorium glaswerk voor het actuele productassortiment.

Opslag toepassing

Voor de volgende media is de opslag toepassing van laboratorium glas:

  • Oplosmiddelen
  • Monsters
  • API’s
  • Buffers/reagentia
  • Spoelmiddelen
  • Tussenpreparaten

Deze middelen worden gebruikt bij het uitvoeren van een proef of bewijzen van een hypothese.

Dit glas is terug te vinden in de rode sector van de DURAN® catalogus. U moet denken aan de GL40, GL45 en GL80 flessen en toebehoren, zoals schroefdoppen, stoppers en andere accessoires. Deze sector is bij de APG Pharma webshop terug te vinden onder de subcategorie laboratoriumflessen.

Preparatieven toepassing

Bij preparatieven handelingen moet u denken aan:

  • Analyse van het medium
  • Filtratie van het medium
  • Destilleren van het medium
  • Zuivering van het medium

Deze handelingen worden gedaan om media te scheiden van elkaar, laten reageren met elkaar of aan te tonen van de aanwezigheid. Dit glas (flaks en kolven, exsiccator en glasfiltratie) is terug te vinden in de blauwe, oranje en paarse sector van de DURAN® catalogus. Een andere preparatieven toepassing is microbiologie. Dit glas heeft als voordeel dat het niet reageert op hoge temperaturen en thermische schokken, waardoor het ideaal is om organismen te onderzoeken. Het microbiologie glas is terug te vinden in de licht blauwe sector.

Volumetrische toepassing

Een andere toepassing voor laboratorium glas is het afmeten van volumes van media. Voor bijvoorbeeld het uitvoeren van een proef moet u er op kunnen vertrouwen dat u exacte hoeveelheid afmeet en toevoegt.

Dit volumetrisch glas is terug te vinden in de donker oranje sector. Verder zijn deze artikelen in onze webshop terug te vinden onder de subcategorie Volumetrisch glas.

Synthese opstelling

Dit laboratorium glaswerk is terug te vinden bij de glazen wisselstukken (interchangeable glassware). In dit hoofdstuk vindt u alles om zelf een proefopstelling te bouwen. Al het glaswerk hiervoor vindt u in het licht gele hoofdstuk en in de webshop bij subcategorie glazen wisselstukken.