EMA / Klantvoorraad

APG Europe maakt gebruik van een gestandaardiseerd EMA proces. EMA staat voor 'External Material Authorization' ofwel de toestemming om uw goederen naar APG Europe te mogen sturen.

Voordat u uw goederen stuurt naar APG Europe, heeft u een geldig EMA label nodig. Het EMA label omvat o.a. een EMA nummer. Dit is een uniek nummer dat dienst doet als een toestemmingscode. Het EMA nummer dient tevens gebruikt te worden als referentie op uw zending.

Ons EMA proces omschrijft het versturen van uw eigendomsgoederen naar APG voor opslag in onze magazijnen. Door de goederenontvangst (inspecties, reparatie, sortering, herverpakking en administratieve verwerking) professioneel en efficiënt voor onze klanten te managen, worden de goederen snel en adequaat verwerkt in onze administraties.

Net als bij inbound logistiek hanteren wij strenge kwaliteitsregels voor het waarborgen van onze verpakkingsmaterialen en de veiligheid van de mensen die met onze verpakkingsmaterialen in aanraking komen. Voor alle retourlogistiek is een volledig ingevuld veiligheidsformulier (MSDQ) een vereiste. De MSDQ omschrijft duidelijk de eventuele gevaren van de goederen zodat deze verantwoord kunnen worden verwerkt.

Met de 'Open het EMA aanvraagformulier' knop hieronder kunt u goederen aanmelden die u wilt sturen. Leest u alstublieft aandachtig het volledige RMA reglement.

Toegang tot het EMA aanvraagformulier:

  1. Log in via het menu in de blauwe balk boven in de pagina
  2. Klik vervolgens op de knop hieronder

Voor vragen of verdere uitleg kunt u contact op te nemen met Eric van Overbruggen, Quality Control Engineer: telefoonnummer +31 297 514 6222 of email eon@apg-europe.eu.


EMA Reglement

Verstrekken van een EMA nummer

Nadat uw aanvraagformulier door ons is ontvangen, wordt uw RMA aanmelding binnen 1 werkdag in behandeling genomen door onze kwaliteitsafdeling. Bij akkoord sturen wij u per e-mail een EMA label en EMA verzendinstructie toe. Het EMA nummer blijft 60 dagen geldig. Mocht uw zending niet binnen die termijn worden ontvangen, dan vervalt het EMA nummer.

MSDQ

Een EMA aanmelding wordt alleen in behandeling genomen indien de MSDQ volledig is ingevuld. MSDQ staat voor Material Safety Data Questionnaire. De verzender omschrijft duidelijk de eventuele gevaren van de goederen. De MSDQ heeft betrekking op alle goederen en verpakkingsmaterialen en dient door de verzender waarheidsgetrouw te worden ingevuld. 

Verzenden van een EMA

Nadat u een EMA label ontvangen heeft, kunt u de goederen naar APG Europe verzenden. Hierbij dient het EMA label duidelijk aan de buitenkant van tenminste één colli van de zending zichtbaar te zijn. Het verzendadres staat op het EMA label en in de EMA instructie. Zendingen zonder vermelding van het EMA label en/of zendingen zonder MSDQ referentie worden door APG Europe geweigerd. De verzender is verantwoordelijk voor een deugdelijke verpakking van de zending, zodat transportschade wordt voorkomen. Het toezenden is voor rekening van de verzender. Transportschade of zoekraken van retourzendingen is voor risico en rekening van de verzender. Zendingen voor rekening van APG Europe worden geweigerd.

Ontvangstbevestiging en behandeling van de EMA

Na ontvangst en acceptatie van de EMA zending ontvangt u binnen één werkdag een e-mail met een ontvangstbevestiging met daarin een verwachte doorlooptijd. De afdeling kwaliteit neemt de EMA in behandeling en houdt u op de hoogte van EMA verwerking.

Heeft u nog vragen over de EMA procedure? Neem dan contact op met Eric van Overbruggen, Quality Control Engineer: telefoonnummer +31 297 514 6222 of email eon@apg-europe.eu.