Laboratoriumflessen van DURAN®

DURAN® laboratorium flessen zijn stabiel en bestand tegen chemische middelen. En beschikbaar inclusief een uitgebreide range van accessoires inclusief de schroefdoppen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Naast de standaard PP schroefdop voor dagelijks gebruik in het laboratorium, zijn andere caps gemaakt van verschillende soorten kunststof of caps die verschillende eigenschappen bevatten.

DURAN® laboratorium flessen zijn compleet met passende schenkring van verschillende soorten kunststof die druppelvrij werken mogelijk maken. Bijna alle flessen met een inhoudsmaat vanaf 100ml hebben dezelfde schroefdraad, waardoor schroefdoppen en schenkringen onderling uitwisselbaar zijn. De flessen, schenkringen en doppen zijn autoclaveerbaar en steriliseerbaar.

Aanbevelingen

Drukbestendigheid

DURAN laboratorium flessen zijn met uitzondering van de drukbestendige DURAN® pressure plus flessen niet bedoeld voor gebruik onder druk of vacuüm.

Sterilisatie

  • Amberkleurige flessen zijn ondoorzichtig tot 500nm
  • Plastic coated flessen zijn ondoorzichtig tot 380nm
  • Wanneer je de inhoud steriliseert of autoclaveert zorg er dan voor dat de schroefdop los op de fles zit om mogelijke drukverschillen op te vangen. Als alternatief kan je een DURAN® membraan dop gebruiken. het PTFE membraan zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling , terwijl tegelijkertijd de kans op contaminatie minimaal is.

Schoonmaken van flessen

Het schoonmaken moet handmatig gedaan worden in een water met sop of in een vaatwasmachine. Wanneer je schoonmaakt via de vaatwasser zorg er dan voor dat je de vaatwasser zo inruimt dat er geen contact is tussen de glazen om splinters en scheuren te voorkomen.

Bevroren substanties

De fles in schuine positie van 45 graden bevriezen en gevuld tot maximaal ¾ (om het oppervlakte te vergroten) en afhankelijk van de eigenschappen van de schroefdoppen of andere componenten. Voor de blauwe PP schroefdop is de minimum temperatuur -40C. Als alternatief kan de Premium schroefdop gebruikt worden (minimum gebruikstemperatuur van – 196C).

Ontdooien van bevroren substanties

Bevroren substanties kunnen ontdooit worden door de fles in een vloeistof bad onder te dompelen. Zorg er hierbij voor dat temperatuur verschil niet te groot wordt tussen de inhoud en het bad. Dit zorgt er voor dat de inhoud gelijkmatig wordt ontdooit zonder dat de fles beschadigd.

Alle laboratorium flessen zijn te vinden in de webshop onder subcategorie laboratorium flessen.